Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 12-03-2024
Auteur: Nienke

Verzorging trekheesters: Step by step

Tips en tricks van Lucas

In ons vorige blog hebben we u verteld over de herkomst van de trekheesters en de verschillende soorten die er zijn. In dit blog vertellen we graag hoe u stap voor stap de trekheesters verzorgd! 

Verzorgingstips stap voor stap:

  1. Na aankomst in de bloemenwinkel of het verkooppunt moeten de bloemen worden behandeld en op water worden gezet. Gebruik een schone vaas of container met daarin schoon water met daarin altijd snijbloemenvoedsel speciaal voor heestertakken. Het zakje wat bij iedere bos door de kweker meegeleverd wordt is daarvoor geschikt.
  2. Snij de takken ongeveer 5 cm af met een schoon en scherp mes of snoeischaar. Plaats geen seringen in zinken vazen of emmers of in vazen waarin kippengaas zit als steunmateriaal. De seringen zullen direct slaphangen. Komt het toch voor dat trekheesters slap gaan hangen dan is het middel Quickdip een goede oplossing, het laat de bloemen herstellen zodat ze toch verkocht kunnen worden. 
  3. Controleer regelmatig het waterniveau en vul het bij met schoon water met daarin ook weer heestervoedsel. Een bos seringen of sneeuwballen kan wel een halve tot hele liter per dag verbruiken, afhankelijk van hun standplaats.
  4. Vermijd tocht of andere warmtebronnen. Trekheesters kunnen worden bewaard in de koelcel bij een temperatuur van 5° C.
  5. Wanneer trekheesters aan de consument worden verkocht is het noodzakelijk om deze ook een zakje heestervoeding mee te geven, dit zal de houdbaarheid aanzienlijk verbeteren. Wanneer deze consumenten eenmaal positieve ervaringen hebben opgedaan doordat de bloemist de juiste service (het zakje) en informatie (de verzorgingstips en de story) heeft meegegeven, zullen vele mensen razend enthousiast worden over deze bijzondere productgroep. 
Viburnum in vaas

Productpromotie trekheesters

Om in de winkel extra het product onder de aandacht te brengen en de consument de positieve eigenschappen te laten ervaren kan extra verkoopstimulatie een idee zijn. Bijvoorbeeld door enkele showvazen neer te zetten met daarin goed behandelde en minder goed behandelde trekheesters. Het verschil zal zeker verkoopstimulerend werken en de uitleg over de verzorging van de bloemen thuis extra ondersteunen. 

Lees ook ons vorige blog over de trekheester “Trekheesters: bloemen met een verhaal!”. En bekijk in onze webshop het assortiment wat wij aan trekheesters voor u hebben! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl