Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu

MVO

We gaan voor een duurzame en gezonde toekomst!
MVO betekent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, hiermee wordt bedoeld dat een bedrijf zich bewust is van de impact op mens en milieu en een goede balans zoekt tussen people, planet en profit.

Bloemen en planten zijn meer dan ‘mooi’.

Veel onderzoeken wijzen erop dat mensen die omringt zijn door groen gelukkiger en gezonder zijn. Bloemen en planten zijn een symbool om iets te vieren, om steun te betuigen of gezelligheid binnen en buiten te creëren. Ze hebben nog meer voordelen, ze helpen bij het herstellen van stress en zorgen voor frisse lucht! Vooral in deze tijd dat thuiswerken veel voorkomt is het belangrijk om veel bloemen en planten in huis te halen. Maar waarom? Groen in en om werkplekken heen, heeft een positief effect op de gezondheid en de werkervaring. Het draagt ook bij aan concentratievermogen, stressreductie en een hogere arbeidsproductiviteit. Maar hoe gebeurt dat dan?

Jongedame met planten

  Planten en bloemen zuiveren de lucht en verlagen de concentraties CO2: frisser en gezonder.

   Planten en bloemen verdampen water en maken daardoor de lucht minder droog: minder hoofdpijn en een beter concentratievermogen!

  Uitzicht op bloemen (vooral een prachtig boeket) en planten werkt rustgevend, resultaat: minder stress!

  Bloemen en planten zorgen voor een goede balans op het gebied van energie, sporen creativiteit aan en zorgen voor een toepasselijke sfeer voor elk seizoen.

Daarom vinden wij het belangrijk dat iedereen omringd wordt door bloemen en planten en leveren we deze producten elke keer weer met alle liefde aan bloemisten. Dit doen we zodat zij iedere dag mensen weer gelukkig kunnen maken met prachtige boeketten en/of geweldige planten!


Wij doen dit op een zo duurzaam mogelijke manier. We leggen je dit graag uit aan de hand van Sustainable Development Goals.

Sustainable Development Goals

SDG8: Waardig werk en economische groei

We vinden het belangrijk dat iedereen in deze maatschappij zijn of haar talent kwijt kan binnen een leuke functie. Daarom staan wij graag open voor mensen die moeite hebben met het vinden van een baan. Elk opleidingsniveau is bij ons welkom. In samenwerking met “sociale partners” en gemeenten proberen wij mensen een fijne plek aan te bieden binnen ons bedrijf waar ze aan de slag kunnen! Met zijn allen zorgen we ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft en gezond blijft. Zo zorgen wij bijvoorbeeld dat hier altijd fruit beschikbaar is en staat er onder de middag een lekkere en gezonde lunch voor alle werknemers klaar.

Venus 375 Render

SDG12: Verantwoorde consumptie en productie

Vestiging en omgeving

In 2019 hebben wij een nieuw pand laten bouwen in Honselersdijk. Bij de ontwikkeling hebben wij rekening gehouden met verschillende aspecten om optimaal gebruik te maken van de omgeving.‎

Het nieuwe pand heeft 3 lagen, de eerste 2 lagen worden gebruik voor productie en de bovenste dient als kantoor. Door dit logistiek slim met elkaar te verbinden, hebben wij niet hoeven uitbreiden qua grond, maar zijn we de lucht in gegaan. Om te zorgen dat het pand energiezuinig is en lang mee kan gaan, hebben we gekozen voor een betonnen constructie en zonnepanelen op het dak. Onze koelinstallatie bespaart ook energie door gebruik te maken van natuurlijke koude middelen (CO2 en NH3).

Transport

Naast CO₂ uitstoot te reduceren aan de hand van techniek, hebben wij met nog twee belangrijke begrippen te maken: afstand en tijd. Om de bloemist tevreden te houden met korte levertijden, is het van groot belang om onnodige kilometers en files te vermijden. Hierbij komt het voordeel dat de vrachtwagens niet onnodig rijden of stil staan.


Daarom hebben wij een uitgebalanceerd leversysteem, waardoor wij in staat zijn efficiënt te leveren. Hoe? Onze klanten zijn geconcentreerd in geografische gebieden en worden enkel in de nacht beleverd. Hierdoor worden files zo veel mogelijk vermeden. Kortom: de chauffeur hoeft niet onnodig te wachten, de motoren van de vrachtwagens draaien minder en de bloemist hoeft niet onnodig te wachten… en wij? Wij winnen tijd!‎


Om water te besparen en meer volume kwijt te kunnen in de vrachtwagens leveren wij ‘droog’. Met droog leveren bedoelen we; leveren zonder water. Droog leveren scheelt 3/5 volume en is veel lichter omdat we geen water transporteren.

We gebruiken zogenoemde “poolkratten”. Dit zijn grote plastic kratten die steeds weer hergebruikt worden. Ze worden geleverd aan de bloemist en weer mee teruggenomen. Dit was al een goed systeem en is door de 2e generatie verbeterd. Er is in 2016 een nieuwe krat ontwikkeld en gerealiseerd, met als voordelen: de krat is 1,5 kilo lichter, maakt geen geluid en er kan 9% meer volume in een vrachtwagen! Op deze manier is er nog minder transport nodig om bloemisten te beleveren. Maar wat is er met de oude gebeurd…? Die worden nu door bloemisten en collega ondernemingen gebruikt voor transport of opslag doeleinde.


Producten die aangevoerd worden vanuit de kwekerijen, worden vaak gegroepeerd geleverd via het veiling gebouw, wat veel kilometers en (half) lege vrachtauto’s scheelt. Deze producten worden in zogenaamde “fusten” geleverd, die net als de poolkratten steeds herbruikt worden.

Truck tekening
Recycle 16:10

Afval & retouren

Veel bloemen en planten hebben verpakkingsmateriaal nodig om afbreuk van vaasleven en/of schade aan product te voorkomen. De verpakkingen zijn divers waarbij de plastics (folie en trays) het grootste aandeel hebben.


De kweker verpakt de producten, deze verpakkingen gaan mee naar de bloemist. De bloemist verzamelt alle verpakkingsmaterialen in de poolkrat en nemen wij weer mee terug naar onze vestiging. Wij scheiden deze materialen en hierna leveren we dit aan onze recycling verwerker. Waar mogelijk worden hier nieuwe folies en papier producten van maakt, zoals bijvoorbeeld, nieuwe planten tray’s. Hiermee hebben we een gesloten keten van het recyclen van verpakkingsmateriaal.

SDG17: Partnerschap om doelen te bereiken

Duurzaamheid betekent ook het zoeken naar samenwerkingen met andere partijen. We zijn een familiebedrijf, waarbij langdurige relaties belangrijker zijn dan kort gewin. Duurzame en langdurige relaties geven de gelegenheid tot innovatie wat lijdt tot efficiëntie binnen ons bedrijf. Het samenwerken met werknemers, bloemisten, leveranciers en andere organisaties draagt hier allemaal aan bij.

Werknemers

Zoals uitgelegd bij SDG8: Waardig werk en economische groei, hechten wij veel waarde aan onze werknemers. We willen graag dat onze werknemers ons voor langere tijd van dienst willen zijn. Daarom willen we een fijne werkomgeving creëren waar iedere werknemer doelen kan stellen voor zijn of haar loopbaan. Op deze manier proberen we naar iedereen te luisteren en te blijven kijken naar nieuwe mogelijkheden om de werknemers te blijven uitdagen, of wanneer dit niet gewenst is juist niet. Hiermee hopen we voor een langere tijd verzekerd te zijn van goede en tevreden werknemers en dat zij verzekerd zijn van een leuke goede baan!

Bloemisten

Bloemisten in verschillende regio’s van Duitsland, dat zijn onze klanten. Veel van deze relaties gaan terug sinds de oprichting van ons bedrijf en een ander groot deel hebben we in de loop der jaren als relatie erbij gekregen. We streven dan ook naar langdurige relaties. Door een hoge dichtheid van bloemisten in bepaalde regio’s weten we de bloemist met minimale transport bewegingen steeds tijdig te bedienen, wat voor ons onder andere rand voorwaardelijk is voor een duurzame relatie.

Leveranciers

Het overgrote deel van onze leveranciers zijn kwekers. Dit zijn mensen die zich dagelijks inzetten om de mooiste bloemen en planten te kweken. We streven ernaar om langdurige relaties te behouden en op te bouwen. Zodat verwachtingen aansluiten bij afname en we steeds kunnen zoeken naar een manier om minimaal afval en optimale logistiek te realiseren.

Andere Organisaties

Ons motto is ‘Unsere Service ist Ihr Gewinn’. Daarmee geloven we dat dienstbaarheid aan de ander de basis is voor ‘winst’, in de breedste zin van het woord. Waarde creëren begint bij oog hebben voor wat de ander nodig heeft. Het doel van onze onderneming is het optimaal bedienen van de bloemist. Het optimaal bedienen van de ander doen we niet alleen bedrijfsmatig, maar ook maatschappelijk. We staan middenin de samenleving en zijn daarmee niet alleen getuige, maar ook betrokkene op gebieden die het individu raken. Denk aan eenzaamheid, armoede, slavernij, hongersnood en ongerechtigheid. Daarom zijn wij ook betrokken bij organisaties in onze samenleving die als primaire doelstelling hebben om individuen in nood te helpen. We willen aandacht vragen voor deze drie organisaties;

  Wij als bedrijf zijn bezig met de logistiek van bloemen en planten te optimaliseren, maar “Maf” weet onbereikbare gebieden bereikbaar te maken. Deze manier van logistiek red levens! Lees hier meer over deze samenwerking.

  Slavernij, dit onrecht is groter dan ooit. Het is te erg voor woorden, dat er zoveel mensen zijn, die onderdrukt en vernederd worden. Daarom zijn we dankbaar dat IJM zich inzet om gerechtigheid te brengen. Lees hier meer over deze samenwerking.

  Wir wissen seit seiner Gründung, dass gute Arbeit in dem wohl ärmsten Land der Welt geleistet wird, in dem „Hart voor Haiti“ bedürftigen Kindern ein Zuhause bieten kann.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl