Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 28-03-2024
Auteur: Nienke

Bolbloemen: verrassend!

Tips en tricks van Lucas

De lente is begonnen en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de prachtige (bol)bloemen die deze tijd van het jaar met zich meebrengt! In de webshop bij Heyl is het assortiment bolbloemen in vele soorten verkrijgbaar. Ontdek meer over de bolbloemen in ons nieuwste blog.

De veelzijdigheid van bolbloemen
De productgroep bolbloemen bestaat uit alle bloemen die geproduceerd worden uit bollen, knollen of wortelstokken. Het fysieke verschil tussen deze reservevoedseldragers heeft echter geen invloed op het uiterlijk van het eindproduct. Bolbloemen zijn kleurrijke producten in vele verschillende verschijningsvormen. Een bijkomend voordeel is wel dat bolbloemen op verschillende wijze toegepast kunnen worden: als bol-op-pot, snijbloem of zelfs als tuinplant.

Voorjaars- en zomerbloeiende bolgewassen
We onderscheiden voorjaarsbloeiende en zomerbloeiende bolgewassen. De voorjaarsbloeiende bolgewassen zijn over het algemeen meer bekend als seizoensproducten. Tulipa, Narcissus en Hyacinthus rekenen we tot de zogenaamde hoofdgewassen. Zij komen voor in honderden verschillende cultivars.

Tulips
Narcissus
Hyacinthus

De overige voorjaarsbloeiers zijn de zo genaamde “bijzondere bolgewassen” genoemd en maken het assortiment bijzonder breed. 
Bekende producten zijn:

Bekende zomerbloeiende bolgewassen zijn:

Een aantal van deze bolgewassen, met name Lilium, wordt jaarrond aangevoerd dankzij de productie in kassen in combinatie met productie in het buitenland. Andere bolgewassen zijn nog min of meer seizoensproducten zoals Dahlia en Gladiolus.

Ontdek op deze pagina al onze bolbloemen die wij voor u in de webshop hebben staan. Ook hebben wij een grote verscheidenheid aan de mooiste voorjaarsbloemen. Bekijk deze ook in onze webshop.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl