Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 01-03-2024
Auteur: Nienke

Trekheesters: bloemen met een verhaal!

Tips en tricks van Lucas

Wist u dat de trekheester van Hollandse bodem komt en dat het één van de oudste producten is die in Nederland gekweekt worden? Lees en leer alles over de trekheesters in ons nieuwste blog!

Trekheesters: bloemen met een verhaal! 

De snijbloemen in de productgroep van de trekheesters zijn bloemen met een verhaal. Het zijn een van de oudste producten die in Nederland gekweekt worden. En eigenlijk een van de weinige bloemen die van Hollandse bodem komen, vooral uit de regio Aalsmeer. Een item wat voor veel consumenten een steeds grotere rol gaat spelen: “regionale producten zijn hot”. Het zijn dan ook prachtige producten om de consument over te vertellen en te laten zien op het verkooppunt. En dit zijn vooral de items waar een bloemist mee kan scoren, kennis van het product! En dan niet alleen de technische informatie over lengtes, aantal bloemen of een goede houdbaarheid. Maar vooral de sfeer en beleving die je over deze producten perfect kunt communiceren en waar consumenten zeker gevoelig voor zullen zijn.  

Syringa
Viburnum
Forsythia

Wat zijn trekheesters? 

Trekheesters zijn bloemen of planten van bloemheesters die d.m.v. hoge temperaturen tot bloei getrokken worden, vandaar de naam “trekheesters”. Eigenlijk worden de struiken dus geforceerd om hun bloei eerder aan te laten vangen dan hun natuurlijke bloeiperiode, die meestal in de voorjaarsmaanden is. Over het algemeen zijn het dus voorjaarsbloeiende heesters (Syringa, Forsythia, Viburnum, Prunus e.d.). Afhankelijk van de soort kan een plant ieder jaar of om het jaar tot bloei gebracht worden. De beschikbaarheid is merendeels vanaf oktober t/m april. De top van de meeste trekheesters is in de maanden januari tot maart. 

Bekijk in onze webshop het assortiment wat wij voor u hebben van de trekheester. En blijf onze website in de gaten houden voor de nieuwste blogs. Volgende keer vertellen we u stap voor stap hoe u de trekheesters moet verzorgen. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl