Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
advent krans
Gepubliceerd op 23-11-2023
Auteur: Nienke

Kransen: cirkelvorm vol symboliek & authenticiteit 

Tips en tricks van Lucas

Er zijn vele mogelijkheden qua techniek, creatieve invulling of redenen waarom een krans gemaakt wordt. De krans kan gebruikt worden voor zowel een vreugdevolle als verdrietige aangelegenheid.  Denkt u hierbij aan de rouwkrans of de lauwerkrans. De vorm heeft niet alleen een symbolische, maar ook een functionele en/of decoratieve functie. De cirkelvorm van de krans is een van de meest gebruikte oervormen in de bloemsierkunst.  


Krans betekent in het Latijn corona. In de naamgeving van planten komen we bijvoorbeeld Anemone coronaria tegen wat verwijst naar de bloemopbouw. Ook in de medische wetenschap (denk aan de kransslagader), de sterrenkunde of astronomie komen we corona tegen. In de Christelijke geloofsuitingen komen veel symbolische betekenissen voor: getallen, kruizen, harten, water, licht en kleuren hebben allemaal een krachtige symboliek.  Zo ook de krans, een oneindige cirkel, die verwijst naar God en het eeuwige leven wat na de dood volgt. Om die reden worden juist bij begrafenissen en herdenkingen veel kransen gebruikt. Bij Heyl helpen we u graag om de speciale linten die aan rouwbloemwerk bevestigd worden te drukken op onze speciale afdeling.  


Om aan te geven dat mensen oneindig met elkaar verbonden (willen) zijn, worden er trouwringen gedragen. Ook dit is een gesloten cirkel. Op de palmpasenstok zijn ook kransen gemaakt, als symbool van de kringloop van het jaar en van het leven. De adventskrans met 4 kaarsen op gelijke afstand, is een symbool van hoop, het komende nieuwe leven. Tijdens de adventsperiode wordt iedere week 1 kaars meer aangestoken, zodat op de laatste zondag voor de kerst alle kaarsen branden en daarna, met kerstmis, de geboorte van Jezus volgt, het licht op aarde.  


Veel consumenten zoeken naar symboliek en authenticiteit. Daarom is het voor u interessant om met deze symbolische betekenissen te werken en uw klanten meer achtergrondinformatie te geven. De beleving en het verhaal erbij zullen juist voor veel klanten een eyeopener zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl