Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 27-12-2023
Auteur: Nienke
Jong talent Thijs Gelauff

Heyl’s bloeiende jonge talenten: Thijs

Thijs (18) komt uit Monster en volgt een economische studie op het MBO Westland in Naaldwijk. Hij is sinds maart 2023 werkzaam bij Heyl. Thijs begon bij ons als stagiair maar werd al snel ook één van onze gewaardeerde medewerkers. Ondertussen is hij nog steeds bij ons werkzaam als productiemedewerker waarbij hij actief is op diverse afdelingen.

De start
Thijs is bij Heyl terecht gekomen omdat Rob Stoffer (collega inkoper kamer- en tuinplanten) hem had geadviseerd om bij Heyl stage te komen lopen. Thijs verteld: “Rob vertelde mij dat Heyl een zeer positief ingesteld bedrijf is met veel mogelijkheden. Dat sprak mij aan en daarom ben ik bij Heyl gekomen. De eerste werkdag vond ik meteen interessant. Ik kreeg een rondleiding door het hele pand waarbij ik collega’s ontmoette. Zowel de collega’s die op kantoor als op de vloer werken. Het viel mij meteen op dat iedereen elkaar kent in het bedrijf, er hangt een erg positieve sfeer en iedereen begroet elkaar. Daarnaast is er op mijn eerste dag uiteraard besproken wat de verwachtingen van beide kanten zijn zodat dit voor alle partijen helder was.” 

Werkomgeving 
Thijs omschrijft de werkomgeving als goed georganiseerd en dat alles netjes wordt bijgehouden door het personeel. Thijs zegt: “Wat Heyl uniek maakt is dat er veel oplossingen gezocht worden als er problemen zijn. Er wordt veel gedaan om de klant zo goed mogelijk te bedienen en te kunnen helpen door een breed assortiment aan te bieden in de online webshop. Het meest unieke van Heyl is het eigen online ERP systeem waar iedereen mee werkt.”
Ook verteld Thijs dat je als stagiair al snel als een volwaardige collega wordt gezien. Er wordt veel aandacht aan stagiaires besteed en mede hierdoor heb je dan ook regelmatig contact met de vaste medewerkers.  

Leerervaring en ontwikkeling
Doordat er in de start periode van de stage een gesprek heeft plaatsgevonden met de verwachtingen en werkzaamheden, wist Thijs wat hij ging doen en wat zijn taken waren. Mede hierdoor heeft hij het hele proces mee kunnen maken van inkoop tot binnenkomst van een product. Thijs verteld hierover:  “Ik heb veel verschillende taken gehad, zoals het ophalen van producten, melden van producten bij binnenkomst en het controleren van producten op zowel kwaliteit als kwantiteit.”
Thijs vond het binnen melden van de planten een erg interessant onderdeel. Voor zijn stage was dit ook een erg waardevolle bijdrage omdat hij zo kon zien wat er allemaal gebeurt bij de binnenkomst van een product. “Je controleert het, meld dat het binnen is, en je krijgt gelijk te zien of het specifiek voor een klant is of dat het voor de voorraad is.”

Tijdens de stageperiode kreeg Thijs veel begeleiding, met name bij het binnen melden van de producten. Wanneer er namelijk een verkeerd product wordt binnen gemeld, krijgt de klant een verkeerd product binnen, en dat is uiteraard niet de bedoeling. Hij zegt: “Er werden mij verschillende manieren en tools aangeleerd om erachter te komen wat voor soort product er binnen kwam en waar het dan onder valt of bij hoort. Meteen heel leerzaam en je krijgt inzicht in de processen.”

Ontwikkeling
Als we Thijs vragen naar zijn ontwikkeling bij Heyl verteld hij: “Gedurende de periode dat ik stage liep bij Heyl, heb ik veel geleerd van mijn collega’s als de werkzaamheden die ik had. In het begin vond ik het wel een uitdaging om van onbekende mensen dingen aan te nemen. Maar eigenlijk ging dit best snel weg en voelde iedereen al gauw als collega. Hierdoor nam ik ook sneller tips of feedback aan.” 

Hoogtepunten 
Thijs verteld dat hij de gezelligheid en humor die er binnen Heyl is altijd erg leuk vond: “Naast de sfeer op kantoor vond ik het ook erg gezellig dat ik deel mocht nemen aan het jubileumfeest van Heyl. En ik vond het altijd gaaf om producten op te halen voor Heyl in de buurt van Amsterdam.”

Toekomst 
Als we aan Thijs vragen wat zijn toekomstplannen zijn, geeft hij aan zeker nog bij Heyl te willen blijven werken. Hij wil uiteraard eerst zijn school afmaken maar blijft daarnaast bij Heyl werken. Hij omschrijft zijn stageperiode in één zin als: “Een fantastische en leerzame periode met veel leuke momenten en ik hoop dat er nog vele bijkomen.”

Hij heeft zelf ook nog een advies voor toekomstige stagiaires: “Probeer zoveel mogelijk je best en energie in je stage en werkzaamheden te steken, want dan krijg je het dubbel zo hard terug vanuit alle medewerkers van Heyl en komen er kansen bij Heyl voor in de toekomst!”

Nieuwsgierig geraakt na het lezen van Thijs zijn verhaal? Bekijk onze vacature hier en solliciteer nu!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl