Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
Menu
Gepubliceerd op 03-11-2023
Auteur: Nienke
Jong talent Mike Schoenmaker

Heyl's bloeiende jonge talenten: Mike

Mike (18) woont in ’s-Gravenzande en volgt de opleiding Tuinbouw & Agribusiness aan de Hogeschool Inholland. Hij werkt sinds 2022 bij Heyl en is momenteel in dienst als 'Junior Commercieel Medewerker Binnendienst'. 

Na jarenlang gewerkt te hebben op de tuinderij van zijn vader was het tijd voor een nieuwe uitdaging nadat dit bedrijf zijn deuren sloot. Een vriend tipte Mike over Heyl en het goede salaris wat je er als 16-jarige verdiend. Hij besloot te solliciteren en al snel volgde een gesprek; een week later begon hij op de orderpick.

De start

De eerste keer dat Mike in de koelcel kwam voor de orderpick keek hij zijn ogen uit. Hij begon op deze afdeling maar mocht al gauw ook andere taken uitvoeren. “Ik vond het werk erg leuk en divers want ik mocht bij alle afdelingen helpen binnen de productie. In de ochtend bij het afval, ‘s middags orderpick en aan het eind van de middag de vrachtwagens inladen.” 

Het viel Mike op dat iedereen elkaar kent ondanks dat het bedrijf groot is met veel medewerkers. “Het maakt je werk leuker want je start met iedereen wel even een praatje. De sfeer is daarom altijd gezellig. Er is tijd voor een geintje en als er hard gewerkt moet worden dan gebeurt dat ook.”


Werkomgeving

Mike omschrijft de werkomgeving als modern en flexibel. “De techniek die wordt gebruik is zo gaaf en interessant. Niet alleen op de vloer maar ook met het ERP systeem online, het is heel fijn werken. Daarnaast maakt dit Heyl ook uniek omdat het een zeer modern en efficiënt werkend bedrijf is.”


Leerervaring en ontwikkeling

“Ik kreeg de kans om mee te kijken op kantoor. Bij de Afdeling Commercie ben ik blijven hangen en heb toen geholpen met de acquisitie in Rheinland-Pfalz en Saarland, door een opzet te maken van de PVA. Ik vond dit erg lastig en vooral heel leerzaam.”

Mike vertelt dat hij door zijn collega’s goed is geholpen wanneer hij vragen had over de systemen waarmee gewerkt wordt of over de producten die in de shop staan. Momenteel is hij bezig met een cursus Duits die Heyl hem heeft aangeboden, deze cursus is gericht op de commerciële binnendienst. Dit is nu de grootste uitdaging voor hem en hij kijkt er naar uit om dit af te ronden en Duits onder de knie te krijgen om zo meer taken binnen de commercie afdeling te kunnen uitvoeren. 


Groeimogelijkheden

Mike is na een halfjaar doorgegroeid van orderpicker naar junior commercieel medewerker binnendienst. “In deze nieuwe functie heb ik het hartstikke naar mijn zin. Dat ik zo snel kon doorgroeien zegt ook iets over de kansen en doorgroeimogelijkheden die er binnen Heyl zijn. Als je goed je best doet en inzet toont heb je de mogelijkheid om door te groeien.”

Als 'Junior Commercieel Medewerker Binnendienst' heeft Mike veel verantwoordelijkheden. “Mijn gevoel van verantwoordelijkheid is verder ontwikkeld door mijn werkzaamheden. Binnen het ERP-systeem ben ik indirect bezig met echte mensen. Alles wat ik doe of aanpas kan een gevolg hebben. In het begin had ik hier geen besef van maar toen ik dat eenmaal door had ging ik veel verantwoordelijker met mijn handelingen om.” 


Hoogtepunten

“Eén van mijn hoogtepunten tijdens mijn werk bij Heyl was Moederdag 2023. Met Moederdag is de sierteelt sector altijd erg druk maar bij Heyl is het net even ‘next level’. De beleving en samenhorigheid tijdens die week onder de collega’s is erg bijzonder. Iedereen weet gewoon dat het even anderhalve week gas geven is en daarna kan je er vol voldoening op terugkijken.”

Verder is Mike ook zelfstandig naar de fairs van FloraHolland geweest zoals de Trade Fair in Aalsmeer en Rijswijk. Dit doet hij om zo zijn kennis te vergroten.


Toekomst

“In de toekomst zie ik mijzelf zeker nog een aantal jaren werken bij Heyl. Voor mijn studie moet ik wel meerdere keren stage lopen en wie weet kom ik dan iets heel gaafs tegen. Ik ben natuurlijk nog jong en wil graag mijn kennis vergroten en meer ervaring op doen in de agrisector, dit kan bij Heyl en daarom zal ik zeker nog wat jaren blijven!”

Als advies voor toekomstige stagiaires of jonge medewerkers zegt Mike: “Doe vooral goed je best en laat zien dat je inzet toont en leergierig bent, naar mijn ervaring kom je dan al heel ver. Wees ook niet bang om (veel) vragen te stellen, iedereen wil je maar al te graag helpen en je verbreedt hier alleen maar je kennis mee. Er valt binnen Heyl en de agrisector zoveel te leren!”

Hoe Mike zijn totale ervaring bij Heyl in één zin samenvat is: “Uitdagend, gezellig en vooral heel leerzaam!”