Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 26-09-2023
Auteur: Nienke

Hoe Botrytis voorkomen? Schoon en droog!

Tips en Tricks van Lucas

In alle werkruimtes en de winkel is het belangrijk dat alles hygiënisch schoon is zodat sporen van de schimmel niet op de verkooplocatie de producten kunnen infecteren. Bij aankomst in de winkel bij voorkeur bloemen in een ruimte of koelcel plaatsen waarin de luchtvochtigheid niet boven de 80% komt. Condensatie of vochtig worden moet worden voorkomen. Een goede ventilatie in ruimtes en de koelcel is erg belangrijk.

Voorkom condensatie in het cellofaan van de producten. Zeker als bloemen rijper worden drukken deze tegen het cellofaan aan en is het belangrijk dat de bloemen “lucht” krijgen. Het cellofaan dus wat naar beneden trekken of zelfs helemaal van de bloemen of planten afhalen. Bloemen en planten kunnen na enkele dagen ook volledig uit de verpakkingen gehaald worden, zeker als deze langer op het verkooppunt (moeten) staan.

Indien water gegeven wordt aan planten deze van onderaf water geven. De bladeren en de bloemen, mogen niet nat worden. Bloemen, bloeiende planten of bloemwerk mag nooit nat gesproeid wordt. Bijvoorbeeld gemaakte bruidsboeketten of rouwtakken nat sproeien is een riskante bezigheid, omdat, zeker bij warm weer, de schimmel explosief kan groeien en na 1 tot 2 dagen al de eerste bruine of zwarte vlekjes zichtbaar kunnen zijn. Dat is dan een minder goede start van een huwelijk.

Bloemist aan het werk
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl