Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 03-04-2024
Auteur: Nienke
Jong Talent Jort Vellekoop

Heyl’s bloeiende jonge talenten: Jort

Jort (20) komt uit De Lier en volgt de opleiding HBO accountancy. Hiervoor heeft hij MBO bedrijfsadministratie gestudeerd. Hij is sinds 2022 werkzaam bij Heyl op de administratie afdeling waar hij zich bezighoudt met de boekhouding.

De start
Jort start zijn avontuur bij Heyl als stagiair. Hij vertelt: “Op mijn eerste dag was alles meteen goed geregeld. Ik werd opgevangen en kreeg mijn eigen werkplek en een rondleiding door het pand. Ik leerde mijn collega’s kennen en wist meteen waar iedereen zat en waar ik ze kon vinden. Wat mij direct opviel was de open en betrokken houding van de eigenaren, Koen en Bram, je had bijna het idee dat ze collega’s waren en niet de eigenaren. Dit blijf ik nog steeds bijzonder en erg leuk vinden.” 

Ook had Jort netjes op zijn eerste werkdag zijn lunch meegenomen. Maar eenmaal op kantoor kreeg hij te horen dat dit geregeld wordt door het bedrijf. Dat vindt hij fijn en handig.


Werkomgeving
Jort omschrijft de werkomgeving bij Heyl als erg positief waarbij een lolletje altijd kan, maar als er gewerkt moet worden doet iedereen dat ook. “Het unieke aan Heyl vind ik hoe iedereen er met elkaar omgaat. De collega’s hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen en zijn bereid om te helpen. Daarbij zijn ook de teamleiders en directie erg betrokken en meedenkend.”

Jort is bij Heyl gekomen als stagiair maar heeft zich zo niet gevoeld. Hij werd echt als een volwaardige collega gezien en dat vond hij erg fijn.


Leerervaring en ontwikkeling
Jort is tijdens zijn stageperiode meegegaan in de dagelijkse werkzaamheden en het proces van de administratie afdeling. “Op de afdeling heb ik verschillende werkzaamheden geleerd en zelfstandig uitgevoerd. Eén van de vaardigheden waarin ik mijzelf heb ontwikkeld is vooral zelfstandigheid. Bij Heyl heb ik geleerd om eerst taken zelf proberen uit te voeren en hierover na te denken voordat ik hulp ging vragen. Daarnaast ben ik ook gegroeid in mijn communicatie. De communicatie op kantoor gaat namelijk toch net wat anders dan tijdens werken in de kas.”

Naast zelfstandigheid en communicatie heeft het werken bij Heyl er ook voor gezorgd dat Jort meer te weten is gekomen over de administratie afdeling. Bijvoorbeeld wat er allemaal wordt gedaan, de werkwijze en de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de afdeling.


Groeimogelijkheden
Tijdens het werken bij Heyl zijn er ook uitdagingen op Jort zijn pad gekomen: “De grootste uitdaging vond ik het opzetten van een goed lopend controleer systeem voor de facturen van de chauffeurs. Dit kostte veel tijd maar was wel erg leuk om te doen. Uiteraard kreeg ik hier begeleiding bij, maar wel pas als ik het aangaf. Ik mocht er helemaal zelf mee aan de slag en mijn eigen ideeën toepassen.”

Voor Jort zijn stage was hij gekoppeld aan een stagebegeleider, maar al snel merkte hij dat de rest van het team ook hielp als dit nodig was. Voor hem was dit erg prettig omdat er hierdoor altijd wel iemand in de buurt was die hem kon helpen als hij iets niet snapte of vast liep.


Hoogtepunten
Na een paar maanden kreeg Jort de aanbieding om bij Heyl te blijven werken als oproeper op de administratie. “Dat ik bij Heyl een contract kreeg vond ik echt super, hierdoor voelde ik mij gewaardeerd en kreeg ik de bevestiging dat ik mijn werkzaamheden goed uitvoerde. Dit is dan ook zeker één van mijn hoogtepunten bij Heyl.”

Jort geeft aan dat hij de bedrijfs- en teamuitjes bij Heyl altijd erg leuk vindt. Afgelopen jaar bestond Heyl 50 jaar en was er een weekend georganiseerd voor alle medewerkers met een groot personeelsfeest, dit vond Jort “Mega!”.


Toekomst
“Momenteel zit ik helemaal op mijn plek bij Heyl en heb ik het erg naar mijn zin. Heyl is als werkgever erg flexibel in de dagen en tijden waarop ik kom werken, dit is perfect voor mijn studie en hierdoor kan ik het goed combineren. De komende jaren blijf ik daarom nog zeker werken bij Heyl, minstens tot mijn studie is afgerond.”

Jort heeft ook nog een advies voor toekomstige stagiaires: “Werk hard en denk mee, dat vindt iedereen leuk om te zien, het wordt gewaardeerd en er wordt ook zeker wat met je input gedaan.”

En als je dan aan Jort vraagt of hij zijn ervaring bij Heyl in één zin kan omschrijven dan zegt hij: “Heyl is een super bedrijf met leuke mensen waar het nooit saai is”.

Enthousiast geraakt na het lezen van Jort zijn verhaal? Bekijk hier onze vacature en solliciteer direct! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl