Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Auteur: Nienke

Vleesetende planten

Tips en tricks van Lucas

De wereld van planten zit vol verrassingen. Net zoals de vleesetende planten. Deze bijzondere planten, die zich hebben aangepast om insecten en andere kleine organismen te vangen en te verteren, bieden niet alleen een uniek visueel spektakel, maar ook een boeiende kijk op de diversiteit van de natuur. Een leuke toevoeging aan uw assortiment! 

Het verkopen van vleesetende planten kan een spannende en unieke uitbreiding zijn voor bloemisten die hun klanten willen verrassen. Om deze fascinerende planten aantrekkelijk te maken, kunnen bloemisten hun klanten informeren over de zorg en unieke eigenschappen van vleesetende planten. Door bijvoorbeeld te benadrukken dat deze planten weinig onderhoud nodig hebben en insecten op een natuurlijke manier bestrijden, kunnen klanten worden aangetrokken tot het idee om ze in huis te halen.

Verscheidenheid aan soorten
Het assortiment vleesetende planten bestaat uit een verscheidenheid aan soorten met intrigerende Latijnse namen, zoals de Venus vliegenval (Dionaea muscipula), Amerikaanse bekerplant (Sarracenia), zonnedauw (Drosera), en tropische bekerplant (Nepenthes). Deze planten zijn niet alleen boeiend vanwege hun vangmechanismen, maar ook vanwege hun diverse vormen en kleuren. Door een assortiment van deze planten aan te bieden, kunnen bloemisten hun klanten een unieke en exotische keuze bieden voor hun plantencollectie. Het verkopen van vleesetende planten kan dus niet alleen zorgen voor meer variatie in het assortiment, maar ook voor een interessante en educatieve ervaring voor klanten.

Verzorgingstips
Deze planten behoren tot de carnivoren (vleesetende of insecten vangende) planten. Hierdoor hebben ze geen plantenvoeding nodig. Gebruik als het kan regenwater, gedestilleerd water of zacht kraanwater en een speciale potgrond voor vleesetende planten die voldoende vocht vast kan houden anders drogen ze snel uit.

Vleesetende plant Sarracenia
Gepubliceerd op 11-06-2024, Laatste aanpassing 11-06-2024
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl