Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Auteur: Nienke

De schoonheid van de pioenroos

Tips en tricks van Lucas

De pioenroos, ook wel bekend als de pioen of Paeonie, is een geslacht uit de Paeoniaceae. Met haar weelderige bloembaadjes en heerlijke geur een ware favoriet van velen. Deze favoriet is enkel maar tijdelijk beschikbaar in de periode mei – juni, dus dit is het moment om deze prachtige bloem te kopen!

Pioenen zijn prachtige en populaire bloemen die vaak worden gebruikt als snijbloem in boeketten en decoraties. De bloemblaadjes van pioenen zijn weelderig en geurig, waardoor ze een favoriet zijn voor veel consumenten. Het assortiment pioenen is verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van wit, roze en rood tot koraal en paars. De meeste pioenen geuren heerlijk. Er zijn ook verschillende soorten bloemvormen in pioenen, zoals enkel, gevuld, roosvorm, bomvorm, komvorm. De knopgrootte kan variëren van 20-30 mm tot wel 50-60 mm. Het assortiment pioenen kan variëren afhankelijk van het seizoen en de regio waarin ze worden geteeld. Het hoogtepunt van verkrijgbaarheid is mei en juni wanneer er wel tietallen cultivars worden aangeboden. Er is tegenwoordig een brand waarbinnen veel pioenen verhandeld worden: MyPaeonySociety

Bij het inkopen van pioenen is het belangrijk om op kwaliteitsaspecten te letten, zoals: 

  • De juiste rijpheid. Groene trommelstokken komen soms slecht open.
  • Bij warm weer kunnen de bloemen soms snel rijper worden.
  • Stevige stelen zonder buigingen of breuken.
  • Knoppen die stevig aanvoelen en nog niet zacht zijn.
  • Frisse groene bladeren zonder verkleuringen of verwelking.
  • Een lichte, aangename geur die kenmerkend is voor gezonde pioenen.

Pioenen zijn prachtige bloemen die ook als echte seizoen bloem worden ervaren. Ze geven een vleugje elegantie en voegen charme toe aan elk boeket of bloemstuk. Met de juiste zorg en aandacht kunnen pioenen lang meegaan en uw ruimte opfleuren met hun weelderige bloemblaadjes en heerlijke geur. 

In onze webshop hebben wij pioenrozen in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld de bekende roze Sarah Berhard of de rode Red Charme. Bekijk ons hele assortiment aan pioenrozen in de webshop!

Pioenen ter decoratie
Gepubliceerd op 28-05-2024, Laatste aanpassing 04-06-2024
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl