Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 10-10-2023
Auteur: Nienke

Chrysant: traditioneel of modern?

Tips en Tricks van Lucas

De chrysant is een veelzijdige bloem die wereldwijd populair is als snijbloem. Met zijn diverse attractieve bloemvormen en een breed kleurscala kan hij gebruikt worden in verschillende arrangementen, van klassiek tot trendy. De bloem wordt vaak geassocieerd met de herfst. De reden ervan is dat het een zogenoemde korte dag plant is. Dat is een plant die pas bloemknop maakt wanneer de dagen korter zijn dan 12 uur daglicht/ dag, het najaar dus. Dat verklaart ook het grote aanbod aan planten van bolchrysanten en snijbloemen buiten- en normaalcultuur chrysanten in de nazomer en herfst. 

Er zijn ook veel mogelijkheden om chrysant in andere seizoenen te gebruiken. Veel bloemisten gebruiken chrysanten in rouwbloemwerk, bijvoorbeeld voor Allerzielen op 1 November, maar er zijn ook vele vernieuwende toepassingen mogelijk in boeketten en arrangementen. Veel verrassende en inspirerende ideeën zijn te vinden op de promotiepagina van www.justchrys.com waar vele voorbeelden staan met Chrysanten.

Bij het inkopen van chrysanten bij Heyl zijn factoren als lengte en gewicht belangrijk. Voor een optimale verzorging is het belangrijk om de bloemen op de juiste manier te snijden, schoon water te gebruiken en regelmatig bij te vullen. Chrysanten kunnen in de koelcel bewaard worden bij 2-5°C, belangrijk is dat de hoezen niet nat zijn of dat er condens vocht binnen in zit.

De chrysant heeft een rijke historie en staat symbool voor eerlijkheid, trouw en vriendschap. Maak een keuze uit de vele cultivars die bij Heyl in de webshop staan, van geplozen tot tros en van Santini tot kleur behandelde. Maak zelf een keuze en creëer er iets moois mee waar de consument WOW bij zegt!

Chrysantheme
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl