Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 26-04-2024
Auteur: Nienke

“Wat doen die stukjes hout in de zakken aarde?”

Nieuwe samenstelling potgrond

De samenstelling van potgrond is gewijzigd omdat er nieuwe regels zijn ingevoerd om te voldoen aan strengere milieunormen. Veen, een belangrijke component van potgrond, wordt om deze reden verminderd en/of vervangen in potgrond. 

In Nederland is er een overeenkomst met de overheid gesloten om voor 2025 het gebruik van veen in onder andere onze sector met 50% te verminderen, en in 2030 is dit zelfs een vermindering van 85%. In Duitsland wordt veen in potgrond zelfs binnen nu en een paar jaar volledig verboden, en in Engeland is het ondertussen al verboden.

Als alternatief voor veen worden kokos, compost en houtvezel gebruikt. Deze alternatieven zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar bieden ook uitstekende groeiomstandigheden voor bloemen en planten. Ondanks deze verandering is de potgrond nog steeds effectief en heeft het tegelijkertijd een positieve impact op het milieu.

We hopen dat u hiermee voldoende bent geïnformeerd. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we staan voor u klaar!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl