Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Banner kassen
Gepubliceerd op 03-01-2022
Auteur: Mark Pakvis

Informatie energie -en transportprijzen

Beste bloemisten,

de afgelopen tijd is er veel aan de hand geweest in de wereld. Zo heeft de pandemie gevolgen voor het wereldwijde transport en hebben de gasprijzen invloed op het productieproces van de kwekers.

Energieprijzen
De energieprijzen zijn de laatste tijd flink gestegen. Dit heeft gevolgen voor ons thuis maar zeker ook voor de Europese kwekers die gas gebruiken om elektriciteit op te wekken. De kostprijs om de producten te kweken zoals voorheen is erg duur geworden. Het zal nog even afwachten zijn hoe de kwekers omgaan met deze nieuwe situatie. Hoeveel licht en warmte gaat de kweker het product geven? Wat zijn de gevolgen van de kwaliteit hiervan?

Kanteling wereldwijde transport
Door de pandemie hebben veel productiefabrieken stilgelegen in China, waardoor veel containers hier zijn blijven hangen. Dit is nog aan het herstellen. Omdat containers nu schaars zijn, kiezen veel producenten er nu voor om hun producten te vervoeren via luchttransport. Bloemen en planten worden grotendeels standaard vervoerd per vliegtuig, omdat de producten anders te lang onderweg zijn, zoals bijvoorbeeld met de boot. Door deze ontwikkeling is er veel vraag naar luchttransport waardoor er minder plek beschikbaar is en het automatisch een stuk duurder wordt.

Dit zijn onderwerpen die ons als bedrijf in beweging zet om ervoor te zorgen dat wij u een product met een goede prijs/kwaliteits-verhouding kunnen aanbieden.

Wij wensen u een mooi en fleurig 2022 toe.

Firma Heyl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl