Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Gepubliceerd op 30-09-2021
Auteur: Mark Pakvis

Interior must have: Cymbidium

Cymbidium is een bloem om hopeloos verliefd op te worden! Bovendien is het een absolute musthave in een eigentijds interieur.

Cymbidium is een elegante en mysterieuze bloem. Door haar prachtige bloemen, uitgebreide kleurenpalet en verscheidenheid aan vormen is de Cymbidium erg veelzijdig. 

In totaal zijn er meer dan 1.000 soorten Cymbidiums, die je al snel herkent aan hun indrukwekkende bloementoorts. De soorten worden hoofdzakelijk ingedeeld in twee categorieën: klein- en grootbloemige Cymbidiums.

Cymbidiums zijn verkrijgbaar in rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Ook zijn ze er in natuurlijke kleuren zoals bruin en wit. Als je dan nóg niets gevonden hebt wat je mooi vindt, zijn er ook nog tweekleurige varianten.

Of de vorm nu rond is of meer puntig; orchidee-achtige kun je over het algemeen snel herkennen aan de drie kroon- en drie kelkbladen. Het middelste kroonblad wordt ook wel de ‘lip’ genoemd; een bloem om te kussen! Dit geldt helemaal voor insecten. Zij gebruiken deze ‘landingsplek’ om het binnenste van de bloem te bereiken. Moeder Natuur heeft hier goed over nagedacht; om de juiste insecten te lokken heeft ze de lip nét een uitbundiger kleurtje en een opvallende tekening gegeven. 

De cymbidium is perfect te gebruiken bij de aankleding van ontvangsthallen en receptiebalies. Waarom? De bloem is een echte eyecatcher en heeft een lang vaasleven van 2 tot 3 weken. Veel onderhoud is dus niet nodig!

Verzorgingstips

Cymbidium ziet er verfijnd en delicaat uit, maar is toch een echte krachtpatser! Cymbidium is makkelijk in de verzorging en blijft gemiddeld twee a drie weken mooi.

Op de winkelvloer

8° C is de ideale temperatuur om Cymbidium te vervoeren.

Cymbidiums kun je net als andere bloemen beter niet op de tocht of in de volle zon zetten.

Behandel Cymbidium als een echte diva; vermijd vallen of stoten en raak het stempelkapje niet aan.

Zorg ervoor dat de flesjes onderaan de bloemstelen steeds goed gevuld blijven met water.

Tips voor thuis

Geef deze tips mee aan de consument, om zolang mogelijk te genieten van Cymbidium:

• Snijd één centimeter van de bloemstelen af; schuin afsnijden is het beste.

Zet Cymbidium in een vaas gevuld met lauw water.

Snijbloemenvoedsel geven is niet nodig. Cymbidium kan goed voor zichzelf zorgen.

Geef de Cymbidium een lichte plek. Vermijdt een standplaats in de buurt van centrale verwarming, kachels en direct zonlicht.

Cymbidium in een vaas op de eettafel? Prachtig, maar liever niet in de buurt van de fruitschaal! Fruit produceert namelijk gassen waardoor de bloemen sneller verwelken of verouderen.

De bloem heeft een teer hartje; raak het binnenste van de bloem niet aan. Dat zorgt namelijk voor het verspreiden van stuifmeel, wat weer kan leiden tot snellere verwelki‎ng.

‎‎

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl