Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
mobile-menu
Fairtrade rozen
Gepubliceerd op 27-03-2024
Auteur: Mark Pakvis

Fairtrade

Het label Fairtrade staat voor producten die voortkomen uit eerlijke handel en waarvan de productie voldoet aan bepaalde sociale, ecologische en economische normen. Het doel van Fairtrade is om de arbeiders op deze bloemenkwekerijen te ondersteunen en zich te laten ontwikkelen.

Waarom bloemen en planten met het Fairtrade label?
Eén van deze redenen is dat er duizenden arbeiders betrokken zijn bij het kweken, oogsten, snijden en verpakken van bloemen. Fairtrade staat voor 4 belangrijke pijlers: een leefbaar loon, gezondheid en veiligheid op het werk, geen discriminatie en milieucriteria. Er is een extra Fairtrade premie die bloemenkwekerijen ontvangen. Deze premie wordt rechtstreeks toegekend en komt ten goede aan de werknemers. Premie die gebruikt word voor scholen, medische voorzieningen, en sociale projecten zoals bibliotheken en beroepsopleidingen.

Fairtrade
Fairtrade mevrouw kwekerij

Milieu en klimaat
Fairtrade rozen zijn de koplopers onder de eerlijk verhandelde rozen in Duitsland. Ze zijn landelijk in grote supermarkten, bij online retailers en in gespecialiseerde bloemenwinkels te vinden. En wist u dat elke derde roos die in Duitsland verkocht wordt een Fairtrade roos is? Dit is niet alleen goed voor de werknemers, maar ook voor milieu en klimaat. Fairtrade zet zich namelijk in voor de bescherming van het milieu en het klimaat. 

Vrouwenrechten en scholing 
Klimaat- en genderrechtvaardigheid gaan hand in hand, en Fairtrade zet zich in om beide te stimuleren, want bijna de helft van de arbeiders op de Keniaanse bloemenkwekerijen is vrouw. Zo zijn vaste arbeidscontracten en werktijden, en zwangerschapsbescherming verplicht op gecertificeerde boerderijen. Ook zorgen gerichte projecten voor empowerment en ondersteuning van vrouwelijk werknemers om een grotere sociale participatie en financiële onafhankelijkheid te bereiken.

Het verhaal van…
Door Fairtrade bloemen te komen steunt u niet alleen de arbeiders op de bloemenboerderijen, maar geeft u ook vrouwen in de bloemenproductie een duwtje in de rug. Eén van deze vrouwen is Grace Mwangi, medewerkster op de bloemenkwekerij Karen Roses in Kenia, zij zegt: Fairtrade heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Maar Fairtrade heeft niet alleen mij sterker gemaakt, maar ook mijn bloemenkwekerij en mijn hele gemeenschap."

In onze webshop vindt u een aantal rozen met het Fairtrade label, omdat we bij Heyl de pijlers van Fairtrade belangrijk vinden. Door het kiezen voor Fairtrade eerlijke bloemen helpt u mee aan een rechtvaardigere wereld voor arbeiders en vrouwen in de bloemenproductie. Maak een bewuste keuze voor Fairtrade! 

Fairtrade logo
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen van Blumengroßhandel Heyl