Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
Menu
Werken bij banner
Gepubliceerd op 22-02-2022
Auteur: Mark Pakvis
Format preview

Werken bij Heyl

Na 5 maanden stage gelopen te hebben bij Heyl, is Jeroen (27) gevraagd om hier te blijven werken. Momenteel is hij hier ruim een half jaar in dienst en heeft hij al veel verantwoordelijkheid op zich genomen.

‘Ik wil beginnen met te zeggen dat het supertof is dat je mening en ideeën hier serieus worden genomen’, begint hij. ‘Al tijdens mijn stage zijn resultaten van mij geïmplementeerd in het systeem, ik kon toen dus al een bijdrage leveren aan het bedrijf.’ Jeroen heeft afgelopen jaar de opleiding Toegepaste Wiskunde aan de Fontys Hogeschool Eindhoven afgerond. Tijdens zijn afstudeerstage bij WK Heyl heeft hij onderzocht hoe locaties bij het orderpicken efficiënter kunnen worden toegewezen aan ingekochte producten. Het doel is om uiteindelijk te zorgen dat de bestellingen van onze klanten efficiënter klaargemaakt kunnen worden.

‘Het feit dat ik direct al veel eigen inbreng mocht leveren vond ik al een reden om hier stage te lopen.’

‘Ik was online aan het zoeken naar vacatures voor een afstudeerstage en kwam toen een vacature voor toegepaste wiskunde bij WK Heyl tegen. Hier stond ook mijn opleiding specifiek genoemd waardoor ik gelijk het idee kreeg dat ze goed wisten wat ik moest doen voor mijn stage. Op de website stonden ervaringen van andere stagiairs en dat heeft mij overtuigd om te solliciteren. Ik kom uit Roosendaal dus het was voor mij wel een stukje rijden, maar na het eerste gesprek was ik heel enthousiast.’ Voordat Jeroen hier op gesprek kwam was Nanda, klik hier voor haar verhaal, aangenomen voor de opdracht die in de vacature stond. De brief van Jeroen had indruk gemaakt bij ons en daarom werd hij uitgenodigd voor een gesprek om te zien waar zijn interesses lagen. Vervolgens hebben we samen een nieuwe opdracht geformuleerd. ‘Het feit dat ik direct al veel eigen inbreng mocht leveren vond ik al een reden om hier stage te lopen’, vertelt Jeroen.

‘Het formuleren van een nieuwe opdracht vond ik erg leuk’, vertelt hij. ‘Om dit goed te kunnen doen heb ik eerst twee weken meegelopen met de productieafdeling en daarna een week met de productieleider. Het ging er dus niet om dat ik twee weken de afdeling zou ondersteunen, maar om de manier van werken te begrijpen en te zien wat ik zou kunnen onderzoeken en verbeteren. Zo ben ik op een opdracht uitgekomen die ik uiteindelijk zelf veel interessanter vond dan in de originele vacature was omschreven, ik heb alles naar mijn eigen hand kunnen zetten.  Zijn opdracht heeft hij gepresenteerd aan zijn stagebegeleider en die was ook meteen enthousiast. Jeroen had voor zijn opdracht vooral veel data nodig, maar af en toe had hij ook informatie nodig vanuit de productie. ‘Deze mensen kende ik gelukkig al omdat ik bij elkaar drie weken met de afdeling had meegelopen, dit maakte het veel makkelijker.’

‘Al tijdens mijn stage werden resultaten van mijn onderzoek geïmplementeerd in het systeem, dit was heel erg motiverend.’

Jeroen vertelt enthousiast over de manier van werken tijdens zijn stage: ‘Al tijdens mijn stage werden resultaten van mijn onderzoek geïmplementeerd in het systeem, dit was heel erg motiverend. Het was heel gaaf om je ideeën echt gerealiseerd zien te worden. Tijdens het implementeren ging er ook het een ander fout, erg spannend, maar hierdoor heb ik wel gezien dat het hier oké is om fouten te maken. Als dit op een negatieve manier was opgepakt was het veel minder motiverend om nieuwe dingen te proberen, maar gelukkig was het andersom!’

Voor zijn stage was afgerond werd Jeroen gevraagd om hier te komen werken als Medewerker Procesverbetering. ‘Waarom ik de keuze heb gemaakt om hier te werken? De omgang tussen de mensen is heel relaxed, iedereen probeert alles van de positieve kant te bekijken, dingen die fout gaan overheersen niet en het is een redelijke platte organisatie. Hierdoor worden beslissingen snel gemaakt en hoef je niet lang te wachten op wanneer de knoop wordt doorgehakt. En ik had het idee dat ik iets kon toevoegen aan het bedrijf. Als je tijdens je stage al een hele verantwoordelijkheid krijgt, dan kan ik vast nog meer waarmaken als ik hier echt werk.’ Binnen WK Heyl wordt er gewerkt met een eigen gebouwde ERP-systeem, de collega’s van IT kennen het systeem dan ook op hun duimpje. ‘Dit is echt heel handig voor mijn functie’, vertelt Jeroen. ‘Ik ben niet gebonden aan een extern bedrijf waaraan ik alle data die ik nodig heb moet opvragen. Wij zoeken zelf manieren om dit te verkrijgen.’

‘Er is hier veel flexibiliteit in het inplannen van je werk, zo kan ik privé afspraken ook makkelijk inplannen’.

Na 2 maanden vakantie ging Jeroen hier aan de slag. ‘Toen ik hier weer kwam was het weer als vanouds. Tijdens mijn stage had ik al het idee dat ik er echt bij hoorde, dus in dat opzicht is er niets veranderd.’ Flexibiliteit in werktijden en werkplek vindt Jeroen een groot voordeel. Hij werkt op maandag, woensdag en vrijdag op kantoor, en dinsdag en donderdag thuis. ‘Dit scheelt weer reistijd voor mij’, vertelt hij. ‘Zo kan ik ook privé-afspraken beter inplannen. Als ik naar de kapper wil, dan ga ik naar de kapper, mijn werk haal ik dan op een ander moment weer in’.

Het bedrijf bestaat op kantoor uit relatief weinig mensen, het zijn geen grote afdelingen. ‘Dit vind ik een pluspunt, je krijgt niet alleen een uitvoerende taak en je voelt je geen nummertje. Je moet wel verantwoordelijkheid durven nemen en niet te veel afwachten want dan loop je hier vast’.

Binnen het bedrijf zijn er een aantal afdelingen met een leidinggevende, zoals klantenservice, inkoop en administratie. Sommige afdelingen hebben dit niet en vallen direct onder directeur Koen Heijl. ‘Alle afdelingen krijgen een teamuitje dat georganiseerd wordt door de leidinggevenden. Ik vond het heel tof dat dit ook georganiseerd werd voor alle collega’s die direct onder Koen vallen. Ik heb verder niet echt een team waar ik mee samenwerk. Wel collega’s in mijn kantoor die ik vaak spreek en hierdoor heb je wel meer het idee dat je met zijn allen een team bent. Ook vind ik de georganiseerde lunch heel fijn. Hier spreek je ook andere mensen die niet bij jou op kantoor zitten en krijg je beter mee wat er binnen het bedrijf gebeurt. En het is gewoon heel gezellig. Ook heb ik gehoord dat de bedrijfsuitjes heel erg gezellig zijn, maar deze heb ik nog niet meegemaakt vanwege de corona-maatregelen, dus hier kijk ik nog naar uit.’

‎

Ben je enthousiast geworden van het verhaal van Jeroen en zou je ons team graag willen versterken? Bekijk dan hier onze vacatures!