Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
Menu
Gepubliceerd op 22-09-2022
Auteur: Mark Pakvis
Frank werken bij heyl

Werken bij Heyl

Als het werk in Honselersdijk gedaan is, begint de nachtelijke tour van onze collega’s op de vrachtwagen. Eén van die collega’s is Frank Staufenbiel, Teamleider bij de chauffeurs. Frank vertelt over de nachtelijke kilometers die onze kratten afleggen naar de Duitse bloemist en hoe deze leeg weer terugkomen.

“Belangrijkst voor ons is dat we ‘punktlich’ vertrekken uit Nederland”


Transport & overladen

“Belangrijkste voor ons is dat de vrachtwagens ‘punktlich’ vertrekken vanuit Honselersdijk, zodat ze op tijd tussen 0:30 en 1:30u in Worbis aankomen. Worbis is het overlaadstation in Thüringen. Tijdens de rit zijn de chauffeurs dan al tweemaal van positie gewisseld, vanwege de rusttijdenregeling. Zodra de wagens op het overlaadstation aankomen, hebben de chauffeurs van de touren zich reeds verzameld en kan het overladen beginnen.” Vertelt Frank.

Nadat men klaar is met overladen, beginnen de chauffeurs aan hun tour. Meestal een uurtje na aankomst van de combinaties. De twee chauffeurs die de combinatie vanuit Nederland hebben gereden, rijden ook beiden hun eigen tour. Deze touren worden gereden met kleinere auto’s, zoals een DAF LF en een VW Krafter. Auto’s van zo’n 3,5-12 ton. Vanuit Worbis worden deze verdeeld over 14 touren en worden meer dan 200 bloemisten beleverd. 

“We leveren voor 7 uur en tot achter de voordeur”

Uitleveren

We leveren tot achter de voordeur en nemen de lege kratten weer mee terug. Rond 8 uur is de chauffeur klaar met zijn werk en keert hij terug naar huis om zijn welverdiende rust te pakken. Als teamleider moet Frank in de regel nog een aantal zaken regelen, vertelt hij: “Het onderhoud van de auto’s, pech, administratie, roosters maken of het ophalen van verkeerd geleverde kratten, komt er op zo’n dag nog bij.” Dan is het werk soms fysiek best zwaar, vertelt hij: “omdat je slaapritme afwijkt, slaap ik de ene keer beter dan de andere keer. Ook het werken met soms zware kratten, maakt de fysieke belasting merkbaar.”

Feierabend

Frank komt zo’n 1-2 keer per week naar Nederland, de andere dagen rijdt hij alleen een tour. “Dat is lekker voor de afwisseling, de lange ritten, gecombineerd met de korte ritten op de lokale touren.” Als hij naar Nederland rijdt, vertrekt hij de avond voor de exportdag om 22.00 uur. Rond 6.00 uur is hij dan weer in Honselersdijk, laadt de lege kratten uit en is het ‘Feierabend’. Dan drinken ze nog wat in de kantine en is het tijd om te gaan slapen.

‎‎

Ben je enthousiast geworden van het verhaal van Frank en zou je ons team graag willen versterken? Bekijk dan hier onze vacatures!