Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
Menu
Gepubliceerd op 06-07-2021
Auteur: Mark Pakvis

Stage bij Heyl

Deze week heeft Nanda (23) haar stage succesvol bij ons afgerond. Afgelopen half jaar heeft ze bij ons onderzocht hoe het voorspellen van de vraag naar onze aangeboden producten verbeterd kon worden, zodat onze prognoses dichter bij de daadwerkelijke verkoop zouden liggen. En dit is goed gelukt!

Nanda volgt de opleiding Toegepaste Wiskunde op De Haagse Hogeschool en heeft nu succesvol haar 3e jaar afgerond. Zij was op zoek naar een stage dicht bij huis, het liefst binnen het Westland, en was heel blij toen ze onze stage vacature voor ‘voorspellen van de vraag’ doorgestuurd kreeg. ‘Dit was een specifieke opdracht waar ik naar op zoek was, dus dit kwam heel goed uit!’

Voordat ze aan de slag ging kreeg ze een rondleiding op kantoor, zodat ze een idee zou krijgen waar ze terecht zou komen en wat haar werkplek zou zijn. Hierna heeft ze een aantal dagen meegelopen in de productie om het proces van Heyl goed te kunnen begrijpen. ‘Het meelopen met de productieafdeling vond ik uiteindelijk erg fijn, zo kon ik beter meepraten met collega’s omdat ik het proces beter begreep’.

Ondanks de corona maatregelen heeft Nanda snel haar draai kunnen vinden op kantoor. ‘Door de corona maatregelen duurde het even voordat ik iedereen had leren kennen, dit vond ik wel erg jammer. De laatste paar weken merkte ik de gezelligheid van alle collega’s fysiek op kantoor pas echt. Het kantoor heeft een hele informele sfeer, je kan bij iedereen aankloppen om iets te vragen. Iedereen is heel vriendelijk en het is ook niet erg om even bij te kletsen met een collega. Op deze manier leer je ook de andere afdelingen kennen’.

Doordat het erg rustig was op kantoor kon ze zich wel volledig focussen op haar opdracht. ‘Mijn opdracht vond ik heel interessant en ik ben heel blij dat het zo goed gelukt is. Ik heb verschillende wiskundige modellen getest waarna ik uiteindelijk een model heb gekozen wat ik het beste vond werken. Dit model heb ik gefinetuned en uiteindelijk ook samen met collega’s geïmplementeerd in het ERP systeem. Tijdens mijn stage heb ik veel vrijheid gekregen en kon ik mijn eigen ideeën uitwerken. Ik had twee begeleiders, een uitvoerende en een voor algemene zaken, zo kon ik voor al mijn vragen wel bij iemand terecht. Deze combinatie heeft mij geholpen om mijn stage tot een succes te brengen,’ vertelt Nanda.

Uiteindelijk heeft ze haar onderzoek gepresenteerd aan haar begeleiders en alle inkopers. ‘Dit vond ik wel spannend hoor, maar iedereen was super enthousiast en meegaand, dus de zenuwen waren uiteindelijk nergens voor nodig. Ik vind het echt super tof dat mijn onderzoek een bijdrage heeft geleverd aan Heyl en dat het nu ook echt gebruikt wordt!’

Wij zijn super trots op Nanda en wensen haar veel succes met haar laatste jaar van haar studie!