Login
💚 Welkom
Bloemist maar nog geen klant?
Geen bloemist maar wel fan van mooie bloemen? www.lokalerflorist.de
Login
Menu
Banner bloemen
Gepubliceerd op 18-01-2022
Auteur: Mark Pakvis
Julian stage bij heyl

Stage bij Heyl

‘Het logistieke proces is hier echt indrukwekkend, ik had nog nooit zoiets gezien’, vertelt Julian(22). Julian heeft hier 5 maanden gewerkt aan zijn logistieke onderzoek voor de opleiding Logistics Management aan de Hogeschool Rotterdam. Als echte Westlander vertelt hij graag over zijn ervaringen bij ons bedrijf.

Julian was al goed bekend met Royal Flora Holland en de daghandel. ‘Ik werk nu in de AGF sector en wil graag in de daghandel werken als ik klaar ben met mijn opleiding (De bloemen en planten sector). Het is heel dynamisch en je verveelt je nooit. Ik ben niet zo goed in stilzitten dus past het goed bij mij’, vertelt hij. ‘De bloemen en planten sector staat natuurlijk op nummer 1 als het over daghandel gaat, dus was ik op zoek naar een exporteur binnen het Westland (lekker dichtbij) binnen deze branche’.

In 2019 heeft WK Heyl een nieuw pand geopend op het veilingterrein van Honselersdijk en hiervoor alle Duitse klanten uitgenodigd. Er waren tourbussen geregeld zodat de klanten kwekers konden bezoeken. Studenten van MBO Westland waren ingeschakeld om een handje te helpen. Julian was hier één van. ‘Ik had nog nooit van WK Heyl gehoord. Ik had wel een algemeen beeld van exporteurs, maar toen ik hier binnen kwam was ik erg onder de indruk. Een logistiek proces zoals dit had ik nog nooit gezien. Alles was natuurlijk splinternieuw, nu nog steeds eigenlijk’.

‘Mijn opdracht werd hier erg serieus genomen. Uiteindelijk heeft het bedrijf er ook baat bij als het goed uitgevoerd wordt.’

Toen Julian een stageplek zocht heeft hij als eerste WK Heyl benadert. ‘Ik vond het heel leuk dat de mensen hier ook nog wisten wie ik was. Ze waren heel erg enthousiast dat ik solliciteerde’. In september is Julian begonnen met zijn stage. Zijn opdracht was om de kosten in kaart te brengen van het inslagproces en een logistiek verbeterplan te schrijven. ‘Mijn opdracht werd hier erg serieus genomen. Uiteindelijk heeft het bedrijf er ook baat bij als het goed uitgevoerd wordt’, vertelt hij. Bijna alle collega’s van WK Heyl kennen Julian en zien hem als een volwaardige collega. ‘Ik vind het belangrijk om zelf initiatief te nemen. Ik verwacht niet dat dat iemand regelmatig naar mij toe loopt om te vragen of ik nog vragen heb. Ik ga er zelf achteraan en zo heb ik een heel groot deel van het bedrijf en de collega’s leren kennen. Dat is wat mijn stage echt leuk heeft gemaakt. Ik voelde me overal welkom en overal werd ruimte gemaakt zodat ik processen kon observeren voor mijn opdracht. Het is essentieel om het gehele proces van het bedrijf te begrijpen anders laat je steken vallen’.

De eerste twee weken van zijn stage heeft hij meegeholpen in de productie. ‘Het was goed dat dit zo ingepland was. Hierdoor was ik gelijk bekend met en bij de collega’s van de productie en had ik een duidelijk beeld wat er op deze afdeling gebeurt. Dit heeft mij echt geholpen met het uitvoeren van mijn opdracht’.

De stage van Julian was gericht op het logistieke proces, maar zijn stageplek was op het kantoor van personeelszaken/administratie. ‘Er is altijd ruimte voor een praatje of een geintje. Hierdoor gaat de dag lekker snel.’ Op dit kantoor zat zijn stage begeleider Robin, die zo makkelijk beschikbaar was om vragen aan te stellen. ‘Dit was heel handig want hierdoor konden we snel schakelen. We hadden niet echt een wekelijks voortgangsgesprek, want we besproken alles ter plekke, dit vond ik heel erg fijn’. Daarnaast is het zeker geen saai kantoor, want bij personeelszaken komen alle afdelingen voorbij. ‘Zo maak je bijvoorbeeld een praatje met een chauffeur, die je anders helemaal niet had gezien.’

‘Als stagiair ben ik hier niet alleen om te leren, het bedrijf kan ook van mij als stagiair leren.’

Het was voor het kantoor van Julian ook fijn dat hij erbij zat. Zo konden zij ook makkelijk zijn hulp of mening vragen. ‘Ik heb hier ook echt het gevoel gekregen dat ik hier als stagiair niet alleen ben om te leren, maar dat het bedrijf ook van mij als stagiair kan leren. Je bent hier volkomen welkom om mee te denken en je mening te geven, dat is echt heel gaaf.’ Julian ervaart ook dat er veel mogelijkheden zijn om nieuwe dingen te proberen. ‘Er is vrijheid om nieuwe dingen te proberen en ook om fouten te maken. Collega’s zijn gemotiveerd om innovatief mee te denken. Ik vind dit een mooi voorbeeld van hoe een bedrijf voorkomt dat bepaalde dingen worden uitgevoerd omdat dat al 30 jaar zo gedaan wordt en het niet nog 30 jaar zo gedaan wordt’.

Elke middag organiseert WK Heyl een lunch voor alle werknemers. ‘De lunch is het moment om het even over iets anders te hebben dan werk. Het is ook goed dat op deze manier werknemers worden gemotiveerd om even pauze te nemen. Niet alleen de werknemers maar ook de directie zit hier aan tafel. Ik heb gezien dat er bij WK Heyl niet enkel wordt geroepen dat het een familiebedrijf is met een platte organisatie, maar dat het ook echt zo is.’

Bij WK Heyl krijgen alle werknemers met feestdagen zoals Valentijnsdag en sinterklaas een presentje en elk jaar een teamuitje. ‘Hier werd ik ook bij betrokken. Personeelszaken en Administratie zijn als teamuitje samen ergens gaan lunchen en hebben een escaperoom gedaan en ik werd ook meegevraagd. Ik voel me echt deel uitmaken van het team.’

‘Als je zelf initiatief toont dan wordt je vanzelf overal in meegenomen.’

Julian beveelt WK Heyl aan als stage bedrijf voor studenten die openstaan om zelf initiatief te nemen. ‘WK Heyl is een bedrijf waar je veel vrijheid krijgt en ook de kans om te leren. Als je zelf initiatief toont dan wordt je vanzelf overal in meegenomen. In deze 5 maanden heb ik heel veel geleerd en ben ik er vol voor gegaan. Ik heb hier niet alleen gezeten om mijn stage tijd uit te zitten voor een voldoende. Hierdoor heb ik het heel erg naar mijn zin gehad en zie ik WK Heyl ook zeker als potentiële werkgever na mijn opleiding’.

Wij als WK Heyl willen Julian bedanken voor al zijn inzet in de afgelopen 5 maanden. Als bedrijf gaan wij nu verder aan de slag met de onderzoeksresultaten die hij heeft verkregen. Wij wensen hem heel veel succes met de opleiding en wellicht zien we hem daarna weer verschijnen 😉.